The British Homes Awards Sponsored by HomeBase

Avondale Park Hall, London

Winner: Interior Design

Commended: Family Home

WR001---Front-Elevation

WR003---Staircase

This house was designed by Powell Tuck Associates for a design journalist and her family. The site had previously been occupied by a Victorian building and redevelopment allowed the house to be equipped with a basement area, significantly increasing the floor area of the new home. This created a good sized family home, with modest front and rear landscaped gardens.

The ground floor is the main living space, with intercommunicating kitchen and reception area and separate workspace. There is a dramatic void over the living space, up to a galleried master bedroom suite above.

The 116sq m basement has been filled with light to create a subterranean living space.

The interior design uses splashes of colour to dramatic effect, while bare brickwork and wood finishes add texture and warmth. The whole is complemented by carefully chosen furnishings and works of art.

Architect/Interior Designer:

Powell Tuck Associates
6 Stamford Brook Road
London
W6 0XH

 

Tel: 020 8749 7700~
www.powelltuck.co.uk
Contact: Angus Shepherd